x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, Kazahstan şi Belarus au realizat o Uniune Vamală

Rusia, Kazahstan şi Belarus au realizat o Uniune Vamală

de Corina Andriuta    |    05 Iul 2010   •   00:00

Rusia, Kazahstan şi Belarus au semnat , luni, 5 iulie, la summitul EURASEC, în Astana, declaraţia de intrare în vigoare a Codului Vamal pentru cele trei ţări. Acestal va intra în vigoare pentru cele trei ţări începând cu 6 iulie, iar pentru Kazahstan şi Rusia din 1 iulie. Acest lucru se datorează faptului că Belorus a întârziat semnarea documentului.



“A fost semnată declaraţia intrării în vigoare a Codului Vamal a celor trei ţări care se aplică din 6 iulie, pentru Rusia şi Kazahstan din 1 iulie”, a spus preşedintele rus Dmitri Medvedev, citat de regions.ru. El a cerut şi formarea uniunii vamale, “o afacere profitabilă şi interesantă”.


Preşedintele Tadjic Emomali Rahmon şi preşedintele interimar din Kârgâstan, Roza Otunbaieva, au declarat la summitul EURASEC, că şi ţările lor studiază posibilitatea de aderare la Uniunea Vamală.


Pe data de 27 noiembrie 2009, la Minsk, preşedinţii Federaţiei ruse, Belarus şi Kazahstan, au semnat documente conform cărora din 1 ianuarie 2010 va intra în vigoare Tariful Vamal Comun, iar autoritatea pentru crearea acestui organism supranaţional se va transmite Comisiei Uniunii Vamale. Din 1 iulie anul 2010 va începe să opereze teritoriul vamal comun a celor trei state.

×
Subiecte în articol: externe