x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia lansează un asalt puternic pentru a încercui trupele ucrainene în estul țării

Rusia lansează un asalt puternic pentru a încercui trupele ucrainene în estul țării

24 Mai 2022   •   13:40
Rusia lansează un asalt puternic pentru a încercui trupele ucrainene în estul țării

Forțele ruse au lansat, marți, un asalt puternic pentru a încercui trupele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei, scrie Reuters.

Bătălii mari se desfășoară în regiunea Donbas formată din două provincii estice, Donețk și Lugansk, iar militarii ruși vor să încercuiască forțele ucrainene din est.

În cea mai estică parte a Donbasului, aflat sub autoritatea Ucrainei, se află orașul Sievierodonetsk de pe malul estic al râului Siverskiy Donets și orașul geamăn Lysychansk de pe malul vestic. Acestea au devenit ținte strategice pentru Rusia, care avansează din trei direcții pentru a le încercui.

„Inamicul și-a concentrat eforturile pe desfășurarea unei ofensive pentru a încercui Lysychansk și Sievierodonetsk. Intensitatea focului asupra orașului Sievierodonetsk a crescut de mai multe ori, ei pur și simplu distrug orașul", a declarat Serhiy Gaidai, guvernatorul din Lugansk.

Mai la vest, în Slovyansk, unul dintre cele mai mari orașe din Donbas aflate încă sub autoritatea forțelor ucrainene, sirenele de raid aerian au răsunat marți dimineața.

Bătălia din est urmează capitulării, săptămâna trecută, a garnizoanei ucrainene din portul Mariupol, după aproape trei luni de asediu.

Rusia controlează acum o porțiune neîntreruptă din estul și sudul Ucrainei, dar nu și-a atins încă obiectivul de a cuceri în totalitate regiunile Lugansk și Donețk.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia donbas