x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia neagă acuzațiile Ucrainei privind presiuni exercitate în Europa pentru un acord de pace

Rusia neagă acuzațiile Ucrainei privind presiuni exercitate în Europa pentru un acord de pace

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   17:15
Rusia neagă acuzațiile Ucrainei privind presiuni exercitate în Europa pentru un acord de pace
Sursa foto: Hepta

Rusia neagă acuzațiile Ucrainei privind eventuale presiuni exercitate în Europa pentru a ajunge la un acord de pace, scrie Reuters.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a spus că adjungul administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, s-a întâlnit cu oficiali europeni pentru a convinge Kievul să încheie o pace nefavorabilă. El a mai precizat că Rusia încearcă divizarea Ucrainei pe scenariul de pace coreean.

"Ni se propune practic varianta coreeană, o aşa-numită "paralelă 38". Ruşii vor inventa orice. Ştiu sigur că una dintre opţiunile pe care ni le vor oferi este un fel de paralelă 38. Ucraina nu va fi de acord cu un asemenea scenariu", a institat acesta. 

Sudul Coreii a fost despărțit de Nord de-a lungul paralelei 38, după războiul din 1950-1953, care s-a încheiat printr-un acord de încetare a focului, fără să existe însă un tratat. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a catalogat afirmația ca fiind un alt fake. 

El a mai făcut precizări despre livrările de armament ale NATO și SUA către Ucraina.
"Europa, NATO şi SUA au injectat deja zeci de miliarde de dolari în Ucraina şi în livrările de arme. În esenţă, aceste livrări nu pot şi nu vor schimba nimic. Aceste livrări nu pot decât să prelungească suferinţele poporului ucrainean", a spus Peskov. 

SUA a anunțat un nou ajutor militar penru Kiev în valoare de 3 miliarde de dolari, care include 50 de blindate de infanterie Bradley, zeci de alte vehicule blindate și o baterie de apărare antiaeriană Patriot. Franța va trimite tancuri uşoare de luptă AMX-10 RC.

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina razboi pace occident