x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia negociază redeschiderea unor instalaţii militare în Cuba şi Vietnam

Rusia negociază redeschiderea unor instalaţii militare în Cuba şi Vietnam

28 Iul 2012   •   07:13

Potrivit unui anunt al comandantului marinei ruse, viceamiralul Viktor Cirkov, citat de agentia de presa RIA-Novosti, Rusia negociaza pentru a redeschide instalatii militare din Cuba si Vietnam.

"Negociem pentru ca fortele navale ruse sa poata fi stationate si in afara granitelor Rusiei. Negocierile au inceput in urma cu cativa ani. Studiem problema infiintarii unor puncte de sustinere materiala si tehnica in Cuba, Seychelles si in Vietnam", a declarat viceamiralul Cirkov.

Interviul acordat agentiei RIA-Novosti a fost difuzat inainte de reuniunea de la Soci, cu privire la Marea Neagra, la care participa presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul vietnamez, Truong Tan Sang.

Rusia a anuntat in 2001 abandonarea bazei sale navale din golful Cam Ranh, din sudul Vietnamului, inchiriat in virtutea acordului semnat in 1979 intre Hanoi si URSS. Rusia a anuntat si retragerea din Cuba.
Moscova a motivat pe atunci ca deciziile au fost luate din cauza necesitatii de a-si concentra eforturile pentru a contracara in special amenintarea terorista.

×