x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu intenționează să-și închidă ambasadele din UE

Rusia nu intenționează să-și închidă ambasadele din UE

10 Mai 2022   •   10:29
Rusia nu intenționează să-și închidă ambasadele din UE
Sursa foto: Agerpres

Autoritățile de la Moscova nu vor să închidă ambasadele din Europa ca măsuri de retorsiune la sancțiunile țărilor occidentale, a declarat ministrul adjunct de Externe, Aleksandr Grușko, citat de Reuters.

"Acest lucru nu ne stă în tradiţie. Considerăm că activitatea oficiilor de reprezentare diplomatică este importantă", a spus acesta.

După invazia Rusiei în Ucraina, statele occidentale au impus mai multe pachete de sancțiuni iar artiști, sportivi, diplomați s-au confruntat cu acțiuni ostile în alte state. 

Totodată, ambasadorul Rusiei în Polonia a fost stropit, luni, cu o substanță roșie de mai mulți protestatari anti-război. Acesta se afla la Cimitirul militarilor sovietici din Varşovia, unde depunea o jerbă de Ziua Victoriei. Ulterior, Moscova a transmis Varșoviei o notă de protest. 

"Autorităţilor poloneze le-a fost remis un puternic protest, pentru că practic au conspirat cu bandiţi neonazişti", a transmis Ministerul rus de Externe. 

Totodată, șeful diplomației poloneze a declarat că incidentul este "regretabil", subliniind că "diplomaţii se bucură de protecţie specială, indiferent de politicile urmate de guvernele pe care le reprezintă".

×
Subiecte în articol: Rusia ue ambasade