x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia permite exporturile de cereale din Ucraina dacă sunt dezamorsate minele din Marea Neagră

Rusia permite exporturile de cereale din Ucraina dacă sunt dezamorsate minele din Marea Neagră

31 Mai 2022   •   17:06
Rusia permite exporturile de cereale din Ucraina dacă sunt dezamorsate minele din Marea  Neagră

Rusia permite trecerea navelor cu cereale din Ucraina dacă va fi dezamorsată bariera de mine din apele de coastă, a anunțat șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de CNN.

„Este crucial ca reprezentanții Ucrainei să curețe apele de coastă de mine. Dacă această problemă este rezolvată, atunci, în largul mării, forțele navale rusești vor asigura trecerea liberă a acestor nave spre Marea Mediterană și mai departe spre destinațiile lor. Tot ceea ce depinde de Rusia este garantat", a spus Lavrov, aflat în vizită la Bahrain.

Zilele trecute, Volodimir Zelenski a spus că sunt blocate circa 22 de milioane de tone, respectiv jumătate din exporturile de cereale ale Ucrainei, de către forțele Ruse. 

Blocarea livrărilor de cereale din Ucraina pe mare va produce o criză alimentară în Africa și Orientul Mijlociu dar Rusia dă vina pe sancțiunile occidentale. 

Totodată, Turcia a afirmat că va sprijini exporturile de cereale ucrainene. Și Vladimir Putin afirmă că Rusia este pregătită să „exporte cantități semnificative de îngrășăminte și produse agricole" dacă sancțiunileoccidentale „vor fi ridicate",

 

 

 

×