x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Poliţiştii de la aeroportul Domodedovo, acuzaţi că extorcau bani de la pasageri

Rusia: Poliţiştii de la aeroportul Domodedovo, acuzaţi că extorcau bani de la pasageri

27 Ian 2011   •   12:22

Ancheta în cazul atentatului de la aeroportul Domodedovo, soldat cu moartea a 35 de persoane, relevă că poliţiştii extorcau bani de la pasagerii din Asia Centrală, în loc să asigure securitatea, a declarat şefa Comitetului de investigaţie pentru transporturi, Tatiana Morozova, potrivit site-ului postului Vesti.

"Analiza anchetelor penale iniţiate împotriva poliţiştilor de la aeroportul Domodedovo demonstrează că se formase un sistem de primire a banilor de la cetăţeni proveniţi din state ale Asiei Centrale", a afirmat astăzi Tatiana Morozova, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că metoda de extorcare şi sumele pretinse sunt absolut identice în toate cazurile identificate.

"În loc să asigure ordinea publică şi securitatea pasagerilor, poliţiştii de la aeroportul Domodedovo se ocupau de stoarceri de bani de la cetăţeni, în special de la muncitorii le negru, şi săvârşeau şi alte infracţiuni", a spus oficialul, fără a menţiona sumele pretinse de poliţişti şi numărul celor vizaţi de anchetă.

Sute de mii de cetăţeni din statele Asiei Centrale trăiesc şi lucrează în Rusia, pentru a scăpa de sărăcia din propriile lor ţări. Ei constituie o ţintă specială pentru poliţiştii veroşi, care le cer bani, ameninţându-i cu expulzarea.

Autorităţile ruse au afirmat că toţi factorii de decizie ai aeroportului Domodedovo din Moscova trebuie traşi la răspundere, pentru că au dat dovadă de o atitudine prea relaxată în privinţa securităţii. Pe de altă parte, presa a relevat şi responsabilitatea poliţiei şi Serviciului Federal de Securitate /FSB/, incapabili să împiedice asemenea atacuri.

×