x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, posibilitate de refuz pentru extrădarea ex-preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici

Rusia, posibilitate de refuz pentru extrădarea ex-preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici

12 Ian 2015   •   17:15
Rusia, posibilitate de refuz pentru extrădarea ex-preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici

Rusia va refuza, probabil, extrădarea ex-preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, în cazul în care o astfel de cerere va fi adresată Moscovei, după ce fostul lider de la Kiev a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, a declarat luni o sursă apropiată dosarului, potrivit Interfax.

'În cazul unei cereri oficiale în acest sens, partea rusă o va examina în conformitate cu normele internaţionale în domeniu, dar o extrădare, probabil, va fi refuzată', a declarat sursa citată de agenţia de presă rusă menţionată.

Ea a adăugat că Rusia consideră că urmărirea penală a foştilor demnitari ucraineni are 'clare conotaţii politice'. 'Conform legislaţiei internaţionale şi celei ruse, persoanele persecutate politic nu pot fi extrădate altor ţări pentru urmărirea penală', a argumentat aceeaşi sursă.

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost pus de Interpol pe lista persoanelor căutate, el fiind acuzat de justiţia ucraineană de deturnare de fonduri şi nereguli financiare, conform unui anunţ postat pe site-ul organizaţiei internaţionale de poliţie.

×