x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, pregătită să desfășoare până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în perioada următoare

Rusia, pregătită să desfășoare până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în perioada următoare

05 Mar 2022   •   08:41
Rusia, pregătită să desfășoare până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în perioada următoare
Sursa foto: Hepta

Rusia este pregătită să desfășoare până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în zilele și săptămânile următoare, a declarat un oficial american pentru CNN.

SUA au văzut deja „unele indicii” că mercenarii ruși ar putea fi implicați în invazia Moscovei în Ucraina „în unele locuri”, a spus un oficial al apărării la începutul acestei săptămâni, dar nu era clar unde anume și în ce număr. „Am văzut unele indicii că aceștia sunt angajați”, a spus oficialul.

Acum, un oficial american a declarat pentru CNN că Rusia plănuiește să desfășoare până la 1.000 de mercenari în plus în viitorul apropiat.

Forțele de mercenari vor ajuta unitățile care au intrat în impas, a declarat oficialul. Acesta a adăugat că SUA consideră că mercenarii aflați deja în Ucraina „au avut performanțe slabe atunci când s-au confruntat cu o rezistență mai puternică decât se așteptau din partea ucrainenilor” și că până la 200 de astfel de mercenari au fost deja uciși în război de la sfârșitul lunii februarie.

Rusia pare acum pregătită să „bombardeze orașele până la supunere”, a declarat vineri un înalt oficial occidental din domeniul informațiilor, ceea ce ar putea include o creștere semnificativă a numărului de victime civile.

CNN notează că alți oficiali au observat o schimbare în strategia rusă de la ținte militare la civili.

„Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai mulți morți, mai multă suferință și mai multă distrugere, pe măsură ce forțele armate ruse aduc armament mai greu și își continuă atacurile în întreaga țară”, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia