x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță că va încerca să recupereze drona militară americană prabușită în Marea Neagră

Rusia anunță că va încerca să recupereze drona militară americană prabușită în Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   16:29
Rusia anunță că va încerca să recupereze drona militară americană prabușită în Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că va încerca să recupereze drona militară americană prăbuşită în Marea Neagră în urma incidentului cu avioane de vânătoare ruse, o acţiune care ar putea genera tensiuni suplimentare cu Statele Unite.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kremlin, a declarat că autorităţile militare ruse vor iniţia activităţi pentru recuperarea dronei americane de tip MQ-9.

"Nu ştiu dacă vom reuşi să o găsim, dar trebuie să încercăm. În mod evident, ne vom ocupa de acest lucru şi sper că vom reuşi", a declarat Nikolai Patruşev, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Interfax.

"Referitor la această dronă, oficialii americani spun permanent că nu participă la ostilităţile (din Ucraina - n.red.), dar aceasta este o confirmare suplimentară că sunt implicaţi direct în evenimente, în război", a insistat Nikolai Patruşev.

Acţiunile Rusiei în sensul recuperării dronei militare americane, aflată într-o zonă internaţională a Mării Negre, ar putea genera tensiuni suplimentare cu Statele Unite. John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a afirmat că există riscul ca drona să nu fie recuperată. "Nu sunt sigur că vom putea să o recuperăm. A căzut într-o zonă a Mării Negre în care adâncimea este foarte mare. Încă analizăm dacă va putea fi lansat vreun efort de recuperare. S-ar putea să nu fie", a explicat John Kirby.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Neagră MQ-9 Reaper Rusia