x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia reinventează Gulagul cu prizonierii din războiul sirian

Rusia reinventează Gulagul cu prizonierii din războiul sirian

05 Oct 2015   •   13:52
Rusia reinventează Gulagul cu prizonierii din războiul sirian

O informaţie publicată zilele trecute, relevă o eventuală înţelegere între Putin şi Assad în privinţa prizonierilor de război.

Valentin Vasilescu, analist militar şi fost colaborator al publicaţiei Vocea Rusiei, invocă o informaţie furnizată de surse Hezbollah, conform căreia, prizonierii de război, care nu sunt de naţionalitate siriană, să fie predaţi ruşilor.

Aparent, ruşii ar dori să împuşte doi iepuri dintr-un singur foc. Pe de-o parte ar curăţa Siria de luptători ISIS (destul de mulţi fiind ceceni) şi instructorii acestora iar pe de altă parte, Rusia are nevoie de muncitori pentru o exploatarea câmpului petrolifer Vankor, din provincia siberiană Krasnmoyarsk, dincolo de cercul polar.

Zăcământul pe care Rusia vrea să-l exploateze ar putea furniza, în cazul în care ar putea suplimenta număru muncitorilor cu până la 25.000, în jur de 1 milion de barili de petrol pe zi.

Condiţiile de muncă dincolo de cercul polar sunt cumplite. Temperaturile pe timpul iernii sunt extreme iar cea mai apropiată localitate se află la 1.000 km.

×