x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia și Turcia caută soluții pentru criza din Siria

Rusia și Turcia caută soluții pentru criza din Siria

05 Mar 2020   •   14:18
Rusia și Turcia caută soluții pentru criza din Siria
Sursa foto: kremlin.eu

Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin se vor întâlni la Moscova pentru a discuta despre reducerea tensiunilor în Siria, care ameninţă să provoace un conflict între Rusia şi Turcia.

Preşedintele turc a declarat că va încerca să discute cu omologul său rus despre un acord de încetare a focurilor în Idlib, provincie aflată în nord-vestul Siriei.„Sper într-o încetare a focului în Idlib”, a declarat Erdogan, înainte de a pleca spre Moscova.

Întâlnirea dintre cei doi lideri vine în contextul în care zeci de soldaţi turci au murit în Idlib în ultimele săptămâni, după ce Ankara a lansat pentru prima oară o ofensivă împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Turcia, care oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, a reclamat, săptămâna trecută, uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib. Rusia a atribuit Turciei responsabilitatea pentru incident, acuzând că militarii turci luptau alături de insurgenţii sirieni în momentul bombardamentelor.

În contextul escaladării tensiunilor dintre Turcia şi Siria, armata rusă a dispus trimiterea a două fregate dotate cu rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră în Marea Mediterană, în largul coastelor siriene.

Imediat după incident, Ankara a anunţat că Turcia nu va mai opri ajungerea în Europa a imigranţilor extracomunitari. Decizia a fost luată de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, după uciderea militarilor turci în Siria.

Mediafax

×
Subiecte în articol: erdogan putin turcia Rusia siria