x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia transmite că a ajuns la frontiera administrativă a regiunii Lugansk. Kievul neagă

Rusia transmite că a ajuns la frontiera administrativă a regiunii Lugansk. Kievul neagă

10 Mai 2022   •   16:28
Rusia transmite că a ajuns la frontiera administrativă a regiunii Lugansk. Kievul neagă

Armata rusă și forțele separatiste din Lugansk au ajuns la frontiera administrativă a regiunii, potrivit unui raport al Ministerului rus al Apărării, citat de EFE. De cealaltă parte, șeful administrației militare ucrainene regionale, Serhii Gaidai, neagă informația.

Separatișii pro-ruși din Lugansk împreună cu forțele ruse s-au luptat cu forțele ucrainene din orașul Popasna și au reușit "să străpungă apărarea inamicului", potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. Au fost eliminați "până la 120 de naţionalişti, 13 vehicule blindate şi alte 12 vehicule". 

Totodată, un avion ucrainean Su-25 a fost doborât noaptea trecută în timpul unei confruntări aeriene deasupra zonei Novaia Dmitrovka în regiunea Harkov. Apărarea antiaeriană rusă a doborât trei drone şi o rachetă Tocika-U în timpul nopţii.
Forţele ruse au mai lovit 5 depozite cu muniţie şi combustibil în regiunea Nikolaev.

Însă șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, neagă că forțele ruse și separatiștii au ajuns la granița administrativă a regiunii. 

"Da, da, desigur. De data aceasta, în fanteziile lor, ruşii au ajuns la graniţa administrativă a regiunii Lugansk, lângă Popasna. Trupele noastre s-au retras într-adevăr din Popasna pe poziţii mult mai fortificate. Ne apărăm din răsputeri. Nimeni nu a străpuns apărarea noastră", a transmis Gaidai pe Telegram.

 

×
Subiecte în articol: lungask Rusia ucraina