x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va elibera balene aflate în captivitate după un protest internaţional

Rusia va elibera balene aflate în captivitate după un protest internaţional

20 Iun 2019   •   17:52
Rusia va elibera balene aflate în captivitate după un protest internaţional

Rusia va elibera un grup de balene aflate în captivitate, a căror detenţie în Orientul Îndepărtat a provocat un protest internaţional, a relatat joi televiziunea de stat, citată de Reuters.

Vicepremierul rus Alexei Gordeiev a declarat că balenele vor fi duse înapoi în locul din care au fost capturate urmând să fie eliberate într-un interval de patru luni. 

''Am luat singura decizie rezonabilă, la recomandarea oamenilor de ştiinţă de relocare a animalelor în habitatul lor natural de unde au fost capturate, în mediul lor familiar'', a declarat ministrul. 

''Această operaţiune va dura circa patru luni'', a indicat Gordeiev care a luat cuvântul la sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri a preşedintelui Vladimir Putin, cunoscută ca ''Linia Directă''. 

Un reporter de la televiziunea de stat a relatat că în prima etapă au fost eliberate două exemplare de orcă. 

Situaţia celor zece balene captive, ţinute înghesuite împreună cu 87 de exemplare de belugă într-un golf din apropierea portului Nahodk, a declanşat un protest internaţional la care au aderat şi unele vedete, precum actorul Leonardo DiCaprio, care şi-au trecut numele pe petiţia semnată de aproape 1,5 milioane de persoane care au solicitat eliberarea mamiferelor marine.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia balene in captivitate protest