x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va furniza armament modern armatei cameruneze

Rusia va furniza armament modern armatei cameruneze

16 Ian 2015   •   22:38
Rusia va furniza armament modern armatei cameruneze

Rusia va furniza armament modern armatei cameruneze pentru ca aceasta să poată face faţă confruntărilor cu gruparea islamistă nigeriană Boko Haram, a anunţat vineri ambasadorul rus în Camerun, după o întrevedere cu preşedintele acestei ţări, Paul Biya, relatează AFP.

Printre echipamentele militare 'de ultimă generaţie' ce vor fi livrate se numără piese de artilerie, lansatoare de rachete, vehicule pentru transportul trupelor, a declarat postului naţional camerunez de radio ambasadorul Nicolai Raţiborinski, fără să ofere detalii precise.

Armata cameruneză a primit deja din partea Germaniei 100 de vehicule militare, după ce luptele cu islamiştii Boko Haram s-au extins din Nigeria şi în Camerun. Tot vineri, Ciadul a anunţat că a trimis trupe care se vor alătura armatelor din aceste două ţări în confruntările cu islamiştii.

Gruparea Boko Haram ocupă în prezent partea de nord-est a Nigeriei, unde a comis 'crime împotriva umanităţii', după cum au declarat joi preşedintele francez Francois Hollande şi secretarul american de stat John Kerry.

×