x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea să discute despre scutul antirachetă

Rusia vrea să discute despre scutul antirachetă

09 Aug 2011   •   21:00

Rusia este pregatita sa discute pu­blic despre apararea antiracheta in Europa, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, scrie Mediafax, citand agentia Itar-Tass.

"Este absolut evident ca scutul antiracheta planuit pentru continent nu este altceva decat o parte a sistemului militar al Statelor Unite, pe care ei vor sa il construiasca in Europa fo­lo­sind bani europeni", a declarat luni Rogozin la Institutul Norve­gian pentru Afaceri Inter­na­tionale.

"Apararea antiracheta este ca un sarpe al carui venin este bun numai in cantitati mici. Europenii ar trebui sa inteleaga cum privim faptul ca unitati militare, indreptate evident impotriva unei ame­nin­tari din sud, sunt amplasate la gra­nita noastra nord-vestica si ca, la un moment dat, Rusia va trebui sa ras­punda pentru a-si proteja ce­tatenii", a precizat el.

Rusia da dovada de flexibilitate privind sistemul antiracheta creat de NATO in Europa, dar vrea ga­ran­tii ca acesta nu va fi indreptat impotriva Moscovei, a afirmat anterior Rogozin.

×