x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia forţează din nou: Vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina!

Rusia forţează din nou: Vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina!

25 Aug 2014   •   11:33
Rusia forţează din nou: Vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina!
Sursa foto: SALVATORE DI NOLFI/EPA

Rusia a informat Ucraina că intenţionează să trimită un nou convoi umanitar pe teritoriul ucrainean, a declarat într-o conferinţă de presă, la Moscova, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, informează Russia Today.

"Oricine are nevoie de ajutor îl va primi", a declarat Lavrov, care a subliniat că este impotant să se fi învăţat din greşelile experinţei primului convoi umanitar şi că speră ca de această dată cooperarea cu autorităţile ucrainene să fie mai bună.

Anunţul ministrului de Externe rus vine după ce Kievul şi Occidentul au criticat Moscova pentru trimiterea unui prim convoi umanitar la sfârşitul săptămânii trecute fără autorizaţie din partea oficialităţilor ucrainene şi fără escortă de la Crucea Roşie, aşa cum era stabilit iniţial.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că partea rusă a propus o listă de încărcături ce vor fi trimise, exprimându-şi speranţa că noul convoi cu ajutoare umanitare va circula pe acelaşi traseu.

Lavrov a anunţat că toate camioanele primului convoi umanitar s-au întors luni în Rusia, iar în Lugansk va începe distribuirea alimentelor.

×