x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

Rușii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

29 Apr 2022   •   19:00
Rușii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

O firmă de avocatură din Rusia a anunțat vineri că a intentat un proces împotriva gigantului tehnologic american Apple. Rușii solicită despăgubiri de 1,28 milioane de dolari pentru consumatorii afectați de retragerea serviciului de plată Apple din Rusia.

Firma de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners a declarat că Apple a încălcat drepturile consumatorilor ruși după ce compania a restricționat utilizarea serviciului său integrat Apple Pay la 1 martie, ca răspuns la trimiterea de trupe de către Moscova în Ucraina, anunță Reuters.

Prin acțiunea în justiție, care a fost depusă la un tribunal din Moscova, se solicită daune de 90 de milioane de ruble, care, potrivit avocaților, includ despăgubiri pentru „daunele morale" cauzate cetățenilor.

De asemenea, firma de avocatură dorește ca Apple să reia funcționarea serviciilor Apple Pay pentru utilizatorii ruși.

Cifra totală ar putea crește, deoarece firma de avocatură invită în continuare mai mulți reclamanți să se alăture procesului.

Partenerul principal Konstantin Lukoyanov a declarat că pretențiile vizează compania mamă.

„Prin urmare, pretențiile din procesul nostru sunt îndreptate în primul rând către compania-mamă și în al doilea rând către unitățile sale subsidiare", a explicat acesta într-un comunicat.

Firma de avocatură a declarat că decizia Apple de a opri serviciile Apple Pay în Rusia a redus funcționalitatea dispozitivelor sale vândute pe piața locală, scăzând astfel valoarea acestora, acțiuni despre care a spus că sunt nedrepte și discriminatorii în conformitate cu legislația rusă.

Aceeași firmă de avocatură poartă un proces similar împotriva companiei de streaming Netflix, care în luna martie și-a suspendat serviciile în Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Apple