x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşinat de mesajele antiromâni

Ruşinat de mesajele antiromâni

27 Apr 2010   •   00:00

Primarul din Badalona, socialistul Jordi Sierra, s-a declarat "ruşinat" de broşurile cu mesajul "Nu vrem români", împărţite pe stradă de un lider local al Partidului Popular, Xavier Garcia Albiol, relatează Barcelona Reporter, în ediţia electronică.

Partidul Popular spaniol (PP) a generat polemici la Badalona, unde liderul local, Xavier Garcia Albiol, a împărţit pe stradă broşuri cu mesajul "Nu vrem români", a relatat presa spaniolă în ediţie electronică, adăugând că liderii PP s-au delimitat de acest gest.

Potrivit presei spaniole, broşura prezintă, de asemenea, imaginea a două femei care au capul acoperit de baticuri, alături de mesajul "Cartierul tău este sigur?". În interiorul broşurii, sub un titlu mare "+Securitate" şi logo-ul partidului sunt prezentate mai multe fotografii în care sunt surprinse un accident de maşină, o stradă murdară şi o fotografie a unui balcon în care se văd înghesuiţi şase imigranţi. Primarul Jordi Sierra a declarat pentru presă că locuitorii oraşului şi-au exprimat regretul faţă de această situaţie, relatează Barcelona Reporter.

El a adăugat că oraşul a depus eforturi pentru integrare şi a refuzat să îi stigmatizeze pe imigranţi, negând că rata infracţiunilor în Badalona este mai ridicată decât în alte municipalităţi. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe