x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a scos! Schröder a fost ales membru al Academiei de Ştiinţe Ruse

S-a scos! Schröder a fost ales membru al Academiei de Ştiinţe Ruse

29 Mai 2008   •   00:00
S-a scos! Schröder a fost ales membru al Academiei de Ştiinţe Ruse

16:57 • Fostul cancelar german Gerhard Schröder, prieten al premierului rus Vladimir Putin, a fost ales membru al Academiei de Ştiinţe Ruse, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP.



Fostul cancelar german Gerhard Schröder, prieten al premierului rus Vladimir Putin, a fost ales membru al Academiei de Ştiinţe Ruse, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP.

Schröder, în vârstă de 64 de ani, a fost ales prin vot secret de membrii Academiei la secţiunea de Ştiinţe sociale.

Fostul cancelar militează activ pentru o întărire a relaţiilor dintre Europa şi Rusia. Acesta a apărat întotdeauna activitatea fostului preşedinte Putin, în ciuda unor încălcări repetate ale drepturilor omului şi a unui recul al democraţiei în Rusia înregistrat în ultimii opt ani, din cauza cărora a fost aspru criticat în Occident.

"Trebuie să privim dezvoltarea Rusiei în ansamblul său (...). După un deceniu dificil (anii '90), Rusia se află pe drumul stabilităţii şi fiabilităţii", a declarat acesta la prezentarea autobiografiei sale, în septembrie 2007, la Moscova.

Numirea sa, în 2006, în fruntea unui consorţiu însărcinat cu construirea unui gazoduct care să lege Rusia de Germania pe sub Marea Baltică este, de asemenea, controversată, unii văzînd în acest lucru un conflict de interese cu fostele sale funcţii de cancelar.

Cancelar social-democrat în perioada 1998 - 2005, Schröder, învins de creştin-democrata Angela Merkel la alegerile legislative din septembrie 2005, s-a retras din viaţa politică.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe