x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a vândut cel mai scump apartament dis istoria imobiliară new-yorkeză. Vezi cât a plătit cumpărătorul, un oligarh rus

S-a vândut cel mai scump apartament dis istoria imobiliară new-yorkeză. Vezi cât a plătit cumpărătorul, un oligarh rus

19 Dec 2011   •   17:53
S-a vândut cel mai scump apartament dis istoria imobiliară new-yorkeză. Vezi cât a plătit cumpărătorul, un oligarh rus

Dmitri Rybolovlev a cumparat cel mai scump imobil din istoria pietei imobiliare din Manhattan, New York. Potrivit The Observer, care citeaza surse "bine informate", magnatul rus a platit 88 de milioane de dolari pentru o locuinta tip penthouse aflata in Central Park West.

Ribolovlev, proprietarul concernului Uralkali, a cumparat locuinta de la fostul sef al Citigroup, Sandy Weill, care o achizitionase in 2007, pentru o suma de doua ori mai mica, mai exact 43,7 milioane de dolari.

Apartamentul are aproape 700 metri patrati, 10 camere, o terasa uriasa, o galerie, un bar si o biblioteca dotata cu un semineu. Camerele au 4 metri inaltime, iar feresterele acestora ocupa un intreg perete. Cu exact un an in urma, dezvoltatorul William Lie Zeckendorf a vandut un apartament in aceeasi cladire, unui miliardar taiwanez, pentru "doar" 40 de milioane de dolari.

Plasat de Forbes pe locul 93 in topul miliardarilor lumii, cu o avere estimata la 9,5 miliarde de dolari, Rybolovlev a fost acuzat in 1996 de asasinarea unui partener de afaceri. Achitat din lipsa de probe, acesta a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Rusia, dominand piata de ferilizatori.

In 2008, Rybolovlev a socat dupa ce a cumparat proprietatea lui Donald Trump din Florida, pentru 95 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: new york oligarhi penthouse