x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saif Gaddafi : Sarkozy, un clovn, o specie de idiot

Saif Gaddafi : Sarkozy, un clovn, o specie de idiot

de Sînziana Stancu    |    16 Mar 2011   •   20:15

Secretul “grav” despre şeful statului francez Nicolas Sarkozy, pe care liderul libian Muamar Gaddafi promisese, în data de 10 martie, că îl va face public, după ce Franţa fusese prima ţară care recunoscuse oficial legitimitatea opoziţiei libiene, a fost în sfârşit dezvăluit. Marţi, Gaddafi a declarat că din banii Libiei a fost finanţată campania prezidenţială din 2007, a lui Sarkozy. Prin această dezvăluire, Gaddafi speră să-l vadă pe şeful statului francez răsturnat de la putere. “Este prietenul meu, dar cred că a înnebunit. Suferă de o boală psihică. Cel puţin, aşa spun cei din anturajul lui”, a spus Colonelul.

Astăzi (miercuri, n.r.), a fost rândul fiului său preferat, Saif Gaddafi, să completeze dezvăluirea făcută de tatăl său, într-un interviu transmis ieri de Euronews. Însă Saif a făcut-o într-o manieră mai puţin protocolară, ba chiar injurioasă, acoperindu-l pe Sarko cu un val de măscări, după ce a precizat că îi va cere înapoi banii pe care i-a primit de la Libia, ca să ajungă la Elysee.

“Primul lucru pe care am să i-l cer acestui clovn, este să-i dea banii înapoi poporului libian. Noi i-am acordat un ajutor, pentru ca şi el, la rândul lui, să ajute poporul libian, însă ne-a dezamăgit”, a afirmat Saif, precizând că, în următtoarele zile, va publica şi dovezile cu care îşi susţine afirmaţia.

Într-un discurs difuzat de televiziunea libiană, marţi seara, Saif, în plină exaltare, şi-a continuat seria de injurii la adresa şefului statului francez, adăugând că Libia este pregătită să îi declare război Franţei. “Şi Franţa, care ridică mâna acum asupra Libiei şi vrea s-o atace ... Vrei să ataci Libia, specie de idiot ce eşti! Noi vom fi cei care vom ataca Franţa, vino doar şi încearcă să ne ataci!”, i-a transmis Saif lui Sarkozy.

×