x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă

Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă

11 Mai 2010   •   00:00
Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă

Trei aeroporturi din sudul Spaniei şi patru din arhipelagul Canare, au fost închise în această dimineaţă din cauza norului de cenuşă emisă de vulcanul Eyjafjöll. Luni, evoluţia norului de cenuşă aflat deasupra spaţiului aerian spaniol a condus la restricţii de survol, dar niciun aeroport nu a fost închis.



"Aeroporturile andaluze din Sevilla şi Jerez şi cel din Badajoz în Estremadura sunt închise de la ora 06.00 (07.00 ora României), a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei spaniole de control aerian Aena.

"Patru aeroporturi din Canare: cele două de pe insula Tenerife, cel de pe insula La Palma şi cel de pe insula La Gomera sunt închise de la ora locală 04.00 (06.00 ora României)", a adăugat ea.

"Nu ştim când vor putea fi redeschise, depindem de previziunile agenţiei europene de control aerian, Eurocontrol", a precizat ea.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a început de joi seara să erupă cantităţi importante de cenuşă, potrivit AFP, citată de Mediafax. Erupţia sa a paralizat traficul aerian din Europa timp de aproape o săptămână la jumătatea lui aprilie.

×
Subiecte în articol: externe