x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte români au jefuit şi agresat un preot italian

Şapte români au jefuit şi agresat un preot italian

12 Ian 2011   •   12:35

Un preot a fost agresat şi jefuit, noaptea trecută, de o bandă de hoţi de şapte români la Muggio (Milano). Hoţii căutau un seif, dar s-au mulţumit cu banii din cutia milei, lanţul de aur al preotului şi ceasul. Surprinşi de carabinieri, românii au reuşit să fugă dar au pierdut banii, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de Agerpres.

Cinci dintre cei şapte români au intrat în parohia San Carlo din Muggio, în timp ce alţi doi stăteau de pază. Hoţii au fost întâmpinaţi de preotul Angelo Riva (65 de ani) care a auzit zgomote. Hoţii l-au asaltat şi i-au zmuls lanţul de aur şi ceasul.

Pentru a-l convinge să le dezvăluie unde se afla seiful, hoţii au recurs la violenţa. Cu ultimele puteri, preotul le-a mărturisit că în parohie erau doar banii din cutia milei. Între timp, vecinii treziţi de zgomote au chemat carabinierii.

Preotul a fost internat pentru tratarea leziunilor, cu o prognoză de spitalizare de 15 zile. 'Le-am spus deja enoriaşilor că fiecare străin trebuie să continue să iubească străinii, mai ales dacă au probleme', a declarat preotul Angelo Riva.

×