x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarah Brightman începe pregătirile pentru zborul pe ISS

Sarah Brightman începe pregătirile pentru zborul pe ISS

19 Ian 2015   •   20:40
Sarah Brightman începe pregătirile pentru zborul pe ISS
Antrenamentul va dura 6 luni şi artista va locui la centrul de pregătire
Soprana britanică Sarah Brightman este pe punctul să înceapă antrenamentul pentru zborul său în cosmos pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), programat pentru luna septembrie, a informat luni Centrul de Pregătire a Cosmonauţilor Iuri Gagarin , citat de EFE.

"Sarah Brightman a ajuns la centrul de antrenament şi va începe fără întârziere exerciţiile planificate" pentru programul de pregătire, a declarat purtătoarea de cuvânt al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Irina Zubareva, citată de Interfax.

Săptămâna trecută, surse ale agenţiei aerospaţiale informau că Brightman şi-a amânat din motive personale venirea în Rusia, programată în principiu pentru 15 ianuarie.

Antrenamentele vor dura şase luni şi o vor obliga pe artistă să locuiască permanent la sediul centrului, astfel încât va fi nevoită să facă o pauză în cariera sa muzicală.

Zborul spaţial al artistei este programat pentru perioada 1-11 septembrie 2015. Brightman va călători la bordul capsulei ruse Soyuz care va fi lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Ea va fi însoţită de cosmonautul rus Serghei Volkov şi astronautul danez Andreas Mogensen de la Agenţia Spaţială Europeană.

Sarah Brightman, soprana cu cele mai mari vânzări la nivel mondial, cu peste 30 de milioane de CD-uri vândute, şi-a anunţat intenţia de a călători pe ISS ca turist în spaţiu în august 2012.

Ultimul turist care a fost pe ISS este co-fondatorul Cirque du Soleil Guy Laliberte, care a petrecut 11 zile pe ISS în 2009 pentru 40 milioane de dolari.
Dar startul turismului spaţial l-a dat antreprenorul american Dennis Tito, care a petrecut opt zile pe Staţia Spaţială Internaţională în 2001, pentru suma de 20 milioane dolari.

Singura femeie care a călătorit în spaţiu ca turist este Anousheh Ansari, inginer iraniano-american, co-fondator şi preşedinte al Prodea Systems. Ea a stat 12 zile în spaţiu în 2006, pentru 20 de milioane de dolari.

Dacă trece de perioada de instrucţie, Sarah Brightman va deveni cel de-al 8-a turist din istorie care călătoreşte în spaţiu. De asemenea, când va realiza zborul, artista va avea 55 de ani împliniţi, astfel încât va deveni una din persoanele cele mai în vârstă care călătoreşte în spaţiu.

×