x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy a contribuit cu "lovituri de târnăcop" la căderea Zidului Berlinului

Sarkozy a contribuit cu "lovituri de târnăcop" la căderea Zidului Berlinului

08 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care va participa luni, la Berlin, la ceremoniile care marchează 20 de ani de la căderea Zidului, povesteşte pe Facebook cum, în acea zi, se afla în acest oraş şi a contribuit cu "lovituri de târnăcop" la dărâmarea lui, a relatat AFP.

O fotografie nocturnă a deputatului francez în vârstă de 34 de ani pe atunci, aflat în faţa Zidului, atestă această participare. Fotografia a fost postată pe pagina sa personală de pe site-ul de socializare Facebook. În rubrica "Amintiri despre căderea Zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989", Sarkozy aminteşte că atunci era secretar general adjunct al RPR, partidul prezidat de Jacques Chirac, cel care avea să devină preşedinte al Franţei, şi condus de Alain Juppe, care urma să devină premier.

"La 9 noiembrie, dimineaţa, ne interesăm de informaţiile care sosesc de la Berlin şi par să anunţe o schimbare în capitala divizată a Germaniei", povesteşte şeful statului francez. "Sosiţi în Berlinul de Vest, mergem spre poarta Brandenburg, unde o mulţime entuziastă s-a strâns deja la anunţul probabilei deschideri a Zidului", continuă el. "Mergem apoi spre Checkpoint Charlie pentru a trece în partea de est a oraşului şi, în sfârşit, să ne confruntăm cu acel zid în care am putut să dăm câteva lovituri de târnăcop", îşi aminteşte preşedintele. (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe