x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy: “Democraţiile, în alertă”

Sarkozy: “Democraţiile, în alertă”

26 Mar 2012   •   17:05
Sarkozy: “Democraţiile, în alertă”

Presedintele Nicolas Sarkozy a afirmat luni ca dupa atacurile sangeroase din sud-vestul Frantei, serviciile de informatii si politia din tarile democratice sunt in alerta, reafirmand ca ucigasul s-a "autoradicalizat" pe Internet, relateaza AFP. Mohamed Merah, cetatean francez de origine algeriana in varsta de 23 de ani, un delincvent convertit la jihad, trecut prin Pakistan si Afganistan si afirmand ca apartine Al-Qaida, a ucis cu sange rece trei copii si un adult evrei si trei militari la Toulouse si Montauban, inainte de a fi ucis de politie la 22 martie. Serviciile franceze au facut obiectul unor critici dure pentru ca nu au impiedicat aceste atacuri. (Mediafax)

La furat, cu bomba la bancomat

Politistii maghiari au finalizat ancheta penala si au propus punerea sub acuzare a doi romani, care au fost prinsi furand din bancomate in Ungaria.
Potrivit politistilor ungari, cei doi romani au sustras, in septembrie 2010, peste 10 milioane de forinti, adica aproximativ 37 de mii de euro, dupa ce au amplasat un dispozitiv exploziv pe un bancomat din localitatea Gyomaendrod din estul Ungariei, provocand totodata pagube semnificative unitatii bancare. Cei doi au fost prinsi la o luna de la comiterea faptei si de atunci sunt arestati preventiv, autoritatile ungare colaborand, in acest caz, si cu cele romane. (Rador)

Mobilizare totala MI5 pentru JO, la Londra

Serviciul britanic de informatii interne (MI5) a mobilizat aproape intregul personal, mai precis 3.800 de agenti, in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra, pe fondul preocuparilor privind riscul terorist, scrie ziarul The Independent, in editia online. Concediile vor fi suspendate pentru angajatii MI5, iar agentii care se ocupa in general de contraspionaj au fost detasati pentru misiuni de combatere a terorismului. Desi grupurile islamiste par sa discute despre Jocurile Olimpice, serviciile de spionaj refuza sa spuna daca au fost descoperite comploturi concrete. (Mediafax)

×