x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy: Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru evitarea anarhiei.

Sarkozy: Internetul are nevoie de implicare guvernamentală pentru evitarea anarhiei.

de Mediafax    |    24 Mai 2011   •   13:37

Internetul are nevoie de implicare guvernamentala pentru a-si indeplini cu potential maxim functia de conectare a utilizatorilor si a stimula cresterea economica, in caz contrar existand riscul anarhiei, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy la un forum al companiilor de profil.

"Acum, cand Internetul face parte integrata din viata oamenilor, guvernele nu trebuie excluse. Nimeni nu trebuie sa uite ca aceste guverne sunt singurele reprezentante legitime ale vointei popoarelor, in democratiile noastre. Daca uitam acest lucru, riscam haosul democratic si anarhia", a afirmat Sarkozy la e-G8 Forum din Paris, transmite Bloomberg. Forumul precede summitul liderilor statelor din G8 care va avea loc in aceasta saptamana la Deauville, Franta.

Sarkozy a laudat Internetul pentru democratizarea informatiei si contributia la revolutiile din nordul Africii, dar a sustinut in fata celor 1.500 de delegati ca sunt necesare reguli de protejare a proprietatii intelectuale, prevenirea monopolurilor si apararea copiilor de materiale daunatoare. "Nu vom lua masuri care sa afecteze industria voastra, dar nu poate fi evitat un set minim de reguli", a spus presedintele francez.

Printre participanti se numara fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, presedintele executiv al Google, Eric Schmidt si presedintele, director executiv al News Corp, Rupert Murdoch.

Sarkozy nu s-a referit direct la taxe, dar a mentionat costurile suportate de contribuabili pentru sustinerea acestui sector. "Statele investesc in programe de specializare pentru cei care apoi lucreaza in companiile voastre. Statele investesc in infrastructura tehnologica necesara serviciilor online", a aratat el.

Sarkozy a mai spus ca Internetul a schimbat lumea asa cum au facut-o calatoriile unor exploratori precum Cristofor Columb.

×