x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy nu vrea să lase Franţa "dezarmată" în faţa imigranţilor ilegali

Sarkozy nu vrea să lase Franţa "dezarmată" în faţa imigranţilor ilegali

26 Ian 2010   •   00:00
Sarkozy nu vrea să lase Franţa "dezarmată" în faţa imigranţilor ilegali

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat că nu va lăsa Franţa "dezarmată" în faţa afluxului de imigranţi ilegali, avertizând că toţi imigranţii care nu pot accede la statutul de refugiat politic vor fi repatriaţi.



"Nu voi lăsa Franţa dezarmată în faţa unui fenomen al imigranţilor care sosec cu bărcile, aşa cum a cunoscut Italia", a avertizat preşedintele francez, la postul de televiziune TF1. El s-a exprimat la câteva zile după debarcarea a 123 de imigranţi, care s-au declarat kurzi din Siria, pe o plajă din Corsica, o insulă franceză din Marea Mediterană.

Denunţându-i pe "sclavagişti", pe "asasinii" care "folosesc mizeria umană", el a precizat că Franţa este pregătită să-i hrănească şi să-i reconforteze pe imigranţii "nenorociţi", dar că îi va trimite imediat înapoi, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Deoarece, dacă nu facem acest lucru, (...) reţelele criminale din lumea întreagă vor trage concluzia că pot debarca oricâţi oameni săraci pe plajele din Franţa", a explicat preşedintele.

Astfel, mesajul este foarte clar: cei care sunt refugiaţi politici vor fi primiţi, cei care nu sunt, vor fi trimişi acasă", a conchis el.

×
Subiecte în articol: externe