x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy pune răul în faţă: "Nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins la prezidenţiale"

Sarkozy pune răul în faţă: "Nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins la prezidenţiale"

25 Ian 2012   •   14:03
Sarkozy pune răul în faţă: "Nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins la prezidenţiale"

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca va renunta la politica si isi va "schimba viata complet", daca nu reuseste sa obtina un al doilea mandat in urma alegerilor prezidentiale din aprilie si mai, relateaza Financial Times, in editia electronica.

Comentariile presedintelui, facute in fata unor jurnalisti care il insoteau intr-o vizita in Guiana Franceza la sfarsitul saptamanii trecute, au fost facute dupa ce a fost intrebat daca va parasi scena politica in cazul esecului electoral. "Da, asta este o certitudine. Am 56 de ani, sunt politician de 35 de ani. Imi voi schimba viata complet, nu veti mai auzi de mine daca voi fi invins", a raspuns el, potrivit AFP.

Articolele din presa privind aceste remarci au alimentat speculatiile potrivit carora Sarkozy si partidul sau de centru-dreapta, UMP, sunt tot mai preocupati de sansele sale, in urma sondajelor descurajante si a performantei lui Francois Hollande, candidatul Partidului Socialist, la primul sau miting de campanie.

"Nicolas Sarkozy si UMP, cuprinsi de teama de infrangere", titra Le Monde pe prima pagina. Dar Palatul Elysee a dezmintit imediat si a precizat ca afirmatiile presedintelui au fost interpretate gresit. "El a spus intotdeauna ca intr-un scrutin, in calitate de candidat, trebuie sa fii constient ca s-ar putea sa nu castigi. Poporul francez trebuie sa decida", a declarat un oficial.

Presedintele a afirmat de asemenea ca este increzator ca poate castiga un al doilea mandat, a precizat oficialul, adaugand ca acesta este foarte activ si nu este ingrijorat de sondaje. "Trebuie sa asteptam pana ce Sarkozy intra in campanie, in martie, apoi vom vedea. Nu simt o atmosfera de infrangere", a declarat un consilier al conducerii UMP.

×
Subiecte în articol: politica sarkozy preşedintelui mandat