x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy şi provocarea neuronilor

Sarkozy şi provocarea neuronilor

09 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele francez şi actualul comisar european pentru Concurenţă au intrat într-o polemică privind numărul de neuroni cu care fiecare dintre ei este dotat. Potrivit săptămânalului satiric Le Canard Enchaine, Nicolas Sarkozy a dat startul schimbului de replici, declarând că nu îi atribuie "nici doi neuroni" lui Kroes, care va deveni comisar pentru noile tehnologii.



Replica olandezei n-a întârziat. Într-un interviu publicat luni în ziarul economic german Handelsblatt, Kroes a răspuns afirmaţiilor atribuite liderului francez, spunând că "în acest caz, am totuşi de două ori mai mulţi (neuroni) decât el". "Şefii de stat se pot dovedi adesea foarte creativi în materie de cuvinte frumoase", a adăugat comsiarul european.

Anturajul lui Nicolas Sarkozy a dezminţit că acesta şi-ar fi exprimat o astfel de opinie despre comisarul olandez. "La Elysee nu facem comentarii şi dezmint afirmaţiile atribuite preşedintelui Republicii de Le Canard Enchaine", afirmă o sursă din cadrul preşedinţiei de la Paris.

Schimbul de replici are însă în substrat un dosar economic - cel al companiei Renault. Neelie Kroes s-a declarat în mod public îngrijorată de interferenţele Guvernului francez în gestionarea companiei Renault pentru a obliga constructorul de automobile să nu îşi delocalizeze producţia modelului Clio 4 în Turcia.

×
Subiecte în articol: externe