x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase persoane, arestate în dosarul interceptărilor telefonice de la News of the World

Şase persoane, arestate în dosarul interceptărilor telefonice de la News of the World

13 Mar 2012   •   11:36
Şase persoane, arestate în dosarul interceptărilor telefonice de la News of the World

Politia britanica a anuntat marti ca a efectuat o noua serie de arestari in cazul interceptarilor de la News of the World, un fost tabloid al grupului Murdoch, arestand cinci barbati si o femeie,

Potrivit Daily Mail, detinut partial de grupul Murdoch, Rebekah Brooks, fosta directoare a News International, filiala din care fac parte ziarele britanice ale acestui imperiu media, ar figura printre persoanele arestate, alaturi de sotul ei.

Rebekah Brooks, in varsta de 43 de ani, a fost deja arestata vara trecuta in cadrul investigatiilor asupra interceptarilor. In prezent, ea este eliberata conditionat.

Suspectii, cu varste intre 38 si 49 de ani, au fost arestati la domiciliu, la prima ora, a precizat Scotland Yard intr-un comunicat, fara sa le dezvaluie identitatea.

De asemenea, au fost efectuate perchezitii la mai multe dintre aceste adrese. Persoanele arestate sunt suspectate de "conspiratie in vederea obstructionarii cursului justitiei".

Potrivit politiei, News of the World (NOW) a piratat telefoanele a aproximativ 800 de persoane in anii 2000, personalitati, membri ai familiei regale sau cetateni obisnuiti, in cadrul unor subiecte de actualitate. Fostul tabloid a fost inchis in iulie din cauza scandalului, iar grupul Murdoch a fost obligat sa plateasca despagubiri unui numar de aproximativ 50 de victime.

×