x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scăderea celor 10 puncte ale lui Everton a ajuns în Parlamentul britanic!

Scăderea celor 10 puncte ale lui Everton a ajuns în Parlamentul britanic!

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   21:00
Scăderea celor 10 puncte ale lui Everton a ajuns în Parlamentul britanic!

Deputatul laburist Ian Byrne a depus în parlament o "moțiune anticipată" (Early Day Motion, EDM) prin care condamnă deducerea a 10 puncte de la echipa de fotbal Everton, din Premier League, și a cerut înființarea imediată a unui organism independent de reglementare a fotbalului.

Everton a devenit vineri primul club din Premier League căruia i se deduc puncte pentru încălcarea regulilor de sustenabilitate financiară. O comisie independentă a impus o deducere imediată care a făcut ca clubul din Merseyside să coboare de pe locul 14 pe penultimul loc.

Byrne, deputat pentru Liverpool, West Derby, a declarat că deducerea de puncte a fost "extrem de nedreaptă" și că nivelul sancțiunii nu are "niciun fundament sau justificare legală sau echitabilă...".

"Această Cameră susține că Premier League nu mai poate guverna în mod echitabil fotbalul de primă ligă fără un control și o legislație independentă", a spus el în Early Day Motion, o moțiune pe care parlamentarii o pot semna, dar nu sunt obligatorii și adesea nu duc la nicio acțiune.

EDM est o propunere oficială prezentată de un membru al Parlamentului pentru a fi dezbătută în Camera Comunelor cu prima ocazie, dar nu la o dată fixă. Acestea sunt rareori dezbătute efectiv, scopul lor principal fiind de a atrage atenția asupra unui anumit subiect sau domeniu de interes.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: parlamentul britanic everton