x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal: China amenință Taiwanul

Scandal: China amenință Taiwanul

21 Mai 2020   •   19:30
Scandal: China amenință Taiwanul

China „nu va tolera niciodată” secesiunea Taiwanului, au avertizat ieri liderii de la Beijing, după învestirea pentru un al doilea mandat a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, provenită dintr-un partid separatist, informează France Presse.

„Avem o determinare neclintită, o încredere totală şi toată capacitatea de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Afaceri Taiwaneze, Ma Xiaoguang. „Nu vom tolera niciodată o acţiune secesionistă”, a adăugat el, potrivit comentariilor preluate de agenţia oficială de presă Xinhua. Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat ieri, la învestirea ei, că Beijingul trebuie să se hotărască să trăiască paşnic alături de Taiwan şi că insula nu va accepta niciodată dominaţia autorităţilor comuniste. Taiwanezii au reales-o triumfător pe Tsai în ianuarie, în pofida eforturilor Beijingului de a izola Taiwanul şi de a submina economia locală, de la venirea ei la putere, în 2016. Beijingul susține principiul „o ţară, două sisteme”, în privința Taiwanului.


În vârstă de 63 de ani, Tsai Ing-wen consideră, la fel ca formaţiunea sa, Partidul Democrat Progresist (PDP), că insula este un stat suveran de facto.


 

×