x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal de proporţii în Coreea de Sud: Călugări budişti, filmaţi în timp ce jucau poker, fumau şi consumau alcool (VIDEO)

Scandal de proporţii în Coreea de Sud: Călugări budişti, filmaţi în timp ce jucau poker, fumau şi consumau alcool (VIDEO)

11 Mai 2012   •   11:15
Scandal de proporţii în Coreea de Sud: Călugări budişti, filmaţi în timp ce jucau poker, fumau şi consumau alcool (VIDEO)

Un material video, facut public pe Internet, arata mai multi calugari budisti fumand, consumand alcool si jucand poker intr-o camera de hotel, scrie The Guardian. Imaginile au scandalizat opinia publica, iar conducerea celui mai important ordin budist din Coreea de Sud a demisionat in masa. Cazul celor opt budisti a ajuns chiar si in atentia procurorilor, intrucat jocurile de noroc sunt interzise in Coreea de Sud.

Ceilalti membrii ai ordinului s-au declarat scandalizati de comportamentul imoral al respectivilor calugari, care au incalcat toate toate preceptele disciplinare budiste. Chiar mai mult, activitatile s-au desfasurat intr-o perioada extrem de importanta pentru credinciosi.

"Au jucat poker timp de 13 ore, fara pauza, de parca erau la maraton. Aceasta este o perioada pentru meditatie, comemoram ziua de nastere a lui Buddha. Insa ei au preferat sa joace carti, iar miza totala se ridica la peste 500.000 de lire sterline", a declarat Seongho, calugarul care si-a "parat" confratii la procurori.

Un alt calugar, care banuia ca respectivul grup nu se conformeaza normelor de comportament trasate de ordin, a pus pe ascuns o camera video in camera lor de hotel. Ulterior, inregistrarea a ajuns la Seongho, care nu a vrut sa dezvaluie sursa.

Lucrurile nu s-au oprit insa aici. Inregistrarea video a fost difuzata de catre un post de televiziune din Coreea de Sud, iar de aici pana la un adevarat scandal nu a mai fost decat un pas.

Conducerea ordinului Jogye si-a asumat responsabilitatea pentru incident, iar sase dintre inaltii oficiali si-au depus demisiile pentru ca imaginea si reputatia ordinului sa nu fie afectata. Deocamdata nu se stie ce masuri s-au luat impotriva celor opt de catre superiorii lor, insa politistii au deschis o ancheta.

Acest ordin revendica in jur zece milioane de membri in randul celor aproximativ 50 de milioane de sud-coreeni.

Jocurile pe bani sunt interzise in Coreea de Sud, dar nu si in zone speciale cum sunt cazinourile destinate turistilor straini.

×