x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în "cuibuşorul" lui Obama

Scandal în "cuibuşorul" lui Obama

de Sînziana Stancu    |    03 Mai 2010   •   00:00

După scandalul "adulterului" reciproc în cuplul prezidenţial francez, a venit rândul preşedintelui american să fie luat în vizor de presă pentru o presupusă relaţie extraconjugală.



Tabloidul National Inquirer a lansat zvonul că Barack Obama ar fi legat o prietenie mult prea "apropiată" cu una dintre colaboratoarele lui, în 2004, care lucrau atunci în echipa sa de campania viitorului senator de Illinois. Femeia, o afro-americancă, acum în vârstă 33 de ani, ar fi fost însă înlăturată din echipa de campanie a lui Obama, imediat după ce soţia lui, Michelle, prinsese de veste despre "prietenia" lor ce risca să "degenereze" într-una intimă. Zvonul mai circulase şi în luna august, cu două săptămâni înainte de Convenţie, când Obama a înfrânt-o definitiv pe contracandidata sa de partid, Hillary Clinton, el obţinând în final nominalizarea pentru candidatura la preşedinţie.


EXILATĂ
Iniţial, circulase vaianta că democraţii care o susţineau pe Hillary ar fi dat drumul zvonului, în încercarea disperată de a-l compromite pe adversarul ei, care luase minţile americanilor care visau "schimbarea". Acum însă, când zvonul a fost "repus pe rolul" presei, se spune că ar veni din tabăra republicană, care s-a cam săturat de politica neinspirată a locatarului de culoare de la Casa Albă şi ar vrea, la următoarele alegeri prezidenţiale, să vadă în locul lui Obama pe unul de-al lor. Tabloidul The Mail on Sunday mai dezvăluie că respectabila publicaţie Los Angeles Times, tabloidul National Enquirer şi televiziunea ABC ar fi aflat deja numele femeii, pe care îl ţin deocamdată secret.

Versiunea cea mai comună care circulă în prezent este aceea că tânăra fostă colaboratoare a lui Obama ar fi fost "exilată" pe o insulă caraibeană din "ordinul" soţiei lui Obama. Se spune că Michelle a avut "obiecţiuni" serioase în legătură cu "misiunea" de campanie a tinerei.

Publicaţia The Mail on Sunday pretinde că a identificat-o pe femeie, undeva în Caraibe, unde lucrează în prezent, şi că a vorbit cu ea, cu condiţia de a i se păstra anonimatul.

"Nimic din toate astea nu s-a întâmplat", s-a confesat tânăra, spunând că ea a plecat "pur şi simplu" la sfârşitul campaniei. Întrebată dacă Michelle Obama a acuzat-o că a avut o "prietenie prea apropiată" cu soţul ei, tânăra a refuzat să facă vreun comentariu. "Mi-am schimbat cariera. Asta a fost tot. Sunt democrată şi îl susţin pe Obama... nu am nimic altceva de spus", le-a spus ea ziariştilor, mărturisindu-le apoi că a plecat din SUA în Caraibe după ce s-a îndrăgostit de bărbatul cu care este împreună acum.  

×
Subiecte în articol: externe