x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în serviciile secrete germane

Scandal în serviciile secrete germane

11 Iul 2011   •   13:00

Serviciile germane de informatii ancheteaza un presupus furt al planurilor viitoarelor sale birouri, anuntat de presa, a declarat luni purtatorul de cuvant al Guvernului, Steffen Seibert, relateaza AFP.

Informatia a fost publicata la sfarsitul saptamanii, de saptamanalul Focus, care cita o sursa din cadrul BND.

"Im prezent, nu este posibil sa se verifice autenticitatea acestor informatii, dar a fost lansata o ancheta, vineri", a declarat Seibert, intr-o conferinta de presa a Guvernului.

BND a creat o Comisie, pentru a verifica presupusa pierdere a planurilor de constructie, "un caz luat foarte in serios" de Guvern, a subliniat purtatorul de cuvant.

In urma reunificarii germane, Guvernul a hotarat sa mute sediul BND de la Pullach, langa Munchen, in sudul Germaniei, catre Berlin, oras redevenit capitala tarii.

Santierul cladirii, deschis in 2006, intr-un cartier din fostul Berlin de Est, a demarat cu un cost de 1,6 milioane de euro. Cladirea urmeaza sa fie finalizata in 2014.

Potrivit Focus, planurile disparute au fost scoase din incinta sediului. Aceste documente detaliaza in special masurile de securitate planuite pentru protejarea sediului, in care vor munci 4.000 de persoane.

BND, unul dintre cele trei servicii secrete germane, se ocupa de colectarea de informatii din strainatate. (Mediafax)

×