x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDALUL BLAGOJEVICH/Procedură de destituire a guvernatorului de Illinois

SCANDALUL BLAGOJEVICH/Procedură de destituire a guvernatorului de Illinois

10 Ian 2009   •   00:00

Camera Reprezentanţilor a statului Illinois (nordul SUA) a lansat procedura de destituire a guvernatorului Rod Blagojecivh, acuzat de corupţie, mai ales pentru că a urmărit să vândă locul de senator al lui Barack Obama, a relatat AFP.

După votul din camera inferioară, urmează să se pronunţe Senatul statului dacă Blagojevich va părăsi postul. Joi, o comisie parlamentară din Illinois a considerat în unanimitate că sunt suficiente dovezile care demonstrează că Blagojevich, arestat la 9 decembrie pentru fraudă şi corupţie apoi eliberat pe cauţiune, a comis un abuz de putere şi este inapt de a guverna.

După alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite la 4 noiembrie, Barack OIbama a demisionat din Senatul statului Illinois. În cazul vacantării unui astfel de post, guvernatorul statului respectiv numeşte un nou titular până la următoarele alegeri senatoriale prevăzute a avea loc în termen de doi ani. În baza interceptărilor telefonice autorizate de justiţie, Blagojevich a fost acuzat că a vrut să vândă postul aceluia care oferă mai mult. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe