Potrivit ediţiei de duminică a cotidianului german Saarbrucke Zeitung, Bode, fost director al filialei germane a Greenpeace, a spus că "guvernul federal are o strategie de exporturi foarte clară pentru producătorii de carne" şi că din acest motiv nu are nici un interes să înăsprească controalele asupra industriei alimentare.
În opinia şefului Foodwatch, actualul scandal al contaminării cu dioxină a furajelor cu care sunt hrănite animalele este doar "vârful aisbergului", informează agenţia EFE, citată de Agerpres.
"Circa 80% din dioxina considerată tolerabilă pentru sănătatea populaţiei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) provine din alimente", a atras atenţia Bode, care a mai spus că multe dintre resturile care înainte ajungeau în incineratoare, ajung acum în industria alimentară.
"Este o crimă să se spună că situaţia nu este atât de gravă", a acuzat Bode, referindu-se la oameni politici de diverse orientări, inclusiv cei din coaliţia de guvernare, care insistă că nu există nici un pericol pentru sănătatea oamenilor.
Germania a închis 5.000 de ferme avicole şi porcine din cauza contaminării cu dioxină, situaţie care ar putea afecta serios puternica industrie germană a cărnii, îndeosebi a celei de porc. Coreea de Sud şi Slovacia au fost primele ţări care au suspendat importurile de carne din Germania, în timp ce Italia şi Rusia au cerut o înăsprire a controalelor.
Citește pe Antena3.ro