x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul News of the World continuă cu interceptări de email-uri. Printre victime, fostul premier britanic, Gordon Brown

Scandalul News of the World continuă cu interceptări de email-uri. Printre victime, fostul premier britanic, Gordon Brown

02 Ian 2012   •   15:36
Scandalul News of the World continuă cu interceptări de email-uri. Printre victime, fostul premier britanic, Gordon Brown

Scandalul interceptarilor de convorbiri telefonice de catre detectivi angajati de cotidianul britanic News of the World, detinut de miliardarul australian Rupert Murdoch, continua si dupa ce publicatia a fost inchisa.

Echipa 'Tuleta' a Scotland Yard a descoperit ca mail-urile trimise si primite de fostul premier britanic Gordon Brown au fost interceptate de detectivi angajati de cotidiane britanice, in perioada in care acesta a ocupat functia de ministru de finante (2005 – 2007, in cabinetul Tony Blair), anunta The Independent.

Expertii 'Tuleta' examineaza circa 20 de computere care contin informatii ce arata ca operatiunea de interceptare a email-urilor a fost foarte ampla, fiind vizate sute de persoane. Printre acestea, pe langa Gordon Brown s-ar numara si un fost consilier al Partidului Laburist, Derek Draper. Acesta a fost fortat sa isi prezinte demisia, dupa ce in presa au aparut transcrieri din email-urile sale, care au stirbit serios reputatia lui Gordon Brown si a laburistilor. Draper subscria la denigrarea adversarilor politici cu informatii totalmente false, despre consum de droguri si escapade cu prostituate.

Printre cotidianele despre care se suspecteaza ca au angajat detectivi pentru a intercepta email-urile politicienilor se numara si News of the World, dar reprezentantii corporatiei care a detinut titlul media nu au comentat informatiile.

Acestea (existenta investigatiilor) au fost insa confirmate de Peter Hain, un fost coleg de cabinet al lui Gordon Brown, secretar de stat la Munca si Pensii, vizat si el (ca victima) de echipa 'Tuleta'.

Un purtator de cuvant al Scotland Yard a declarat ca nu poate oferi detalii, intrucat investigatiile sunt in curs de desfasurare.

Gordon Brown s-a plans, in repetate randuri, ca News International (care detine News of the World) are acces la informatiile sale personale, inclusiv la datele de conturi bancare si chiar a transmis investigatorilor scandalului interceptarilor de convorbiri telefonice casete care dovedesc, in opinia sa, ca jurnalistii de la The Sunday Times (alt titlu News International) au actionat ilegal atunci cand i-au cercetat situatia financiara. (RV)

×