x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimburi INTENSE de informații ruso-chineze. Șeful spionajului rus acuză SUA și Marea Britanie că nu lasă Kievul să negocieze pacea

Schimburi INTENSE de informații ruso-chineze. Șeful spionajului rus acuză SUA și Marea Britanie că nu lasă Kievul să negocieze pacea

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   17:40
Schimburi INTENSE de informații ruso-chineze. Șeful spionajului rus acuză SUA și Marea Britanie că nu lasă Kievul să negocieze pacea
Sursa foto: Hepta

Serviciile secrete din Rusia și China realizează schimburi ample de informații. Serghei Narîșkin spune că are legături constante cu omologii săi europeni și acuză SUA și Marea Britanie că nu lasă Kievul să negocieze pacea, scrie EFE.

"Avem un nivel ridicat de interacţiune, facem schimb de un volum mare de informaţii la nivelul serviciilor secrete, operative şi de alertă", a spus Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), referindu-se la cooperarea cu China.

Totodată, el a mai spus că s-a întâlnit cu șeful CIA, William Burns, la Ankara, pe 14 noiembrie 2022.
"A fost o întâlnire formidabilă, semnificativă, care a durat aproape două ore şi jumătate. Am avut timp să ne spunem o mulţime de lucruri, să ne clarificăm poziţiile", a precizat Narâșkin, care a mai afirmat că s-ar putea întâlni din nou cu Burns. 

Narîșkin a mai făcut referire și la situația din Ucraina, aflată într-un "punct mort" din cauza Statelor Unite și Marii Britanii, care au cerut Kievului să nu negocieze cu Rusia și să continue lupta. 
"Niciun fel de discuţii de pace, niciun fel de pace, v-am dat deja câteva zeci de miliarde de dolari, am investit în voi, vom continua să investim în voi şi mai mulţi bani, şi mai multe arme, iar sarcina voastră este simplă, să mergeţi să luptaţi", a acuzat şeful spionajului rus.

El a precizat însă că discută periodic cu ceilalți șefi de servicii secrete din Europa. 

"Tematica ucraineană este abordată cu prilejul acestor convorbiri cu şefi ai unor servicii de informaţii europene. Nu pot să spun cu cine, dar astfel de contacte există. De asemenea, şi canalele de comunicare", a spus Narîşkin.

Despre intenția Ucrainei de a redobândi peninsula Crimeea, el a precizat că "Acest lucru este imposibil".

 

×