x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin. Liderul rus crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin. Liderul rus crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

15 Sep 2022   •   09:00
Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin. Liderul rus crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina
Sursa foto: Hepta

Putin crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina, a declarat, miercuri, cancelarul german Olaf Scholz, după o convorbire telefonică de 90 de minute cu președintele rus.

"Din păcate, nu pot să vă spun că a sporit sentimentul că începerea acestui război a fost o greșeală", a declarat Scholz într-un briefing de presă, relatează AFP.

"Și nu a existat niciun indiciu că apar noi atitudini", a adăugat el la conferința de presă comună cu omologul său georgian, Irakli Garibashvili.

În convorbirea telefonică de marți cu Putin, Scholz l-a îndemnat pe liderul rus să caute o soluție diplomatică "bazată pe o încetare a focului, pe o retragere completă a forțelor ruse și pe respectarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei".

Ieșirea trupelor rusești din Ucraina este singura cale pentru ca "pacea să aibă o șansă în regiune", a declarat Scholz.

În timp ce pozițiile lui Putin nu par să se fi schimbat, cancelarul german a declarat că este necesar să rămână în discuție cu liderul rus, afirmând: "Este corect să vorbim unul cu celălalt și să spunem ceea ce este de spus pe acest subiect".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vladimir putin