x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz crede că Ucraina va resimţi un secol efectele războiului, dar va contribui la reconstrucţie

Scholz crede că Ucraina va resimţi un secol efectele războiului, dar va contribui la reconstrucţie

12 Mai 2022   •   00:00
Scholz crede că Ucraina va resimţi un secol efectele războiului, dar va contribui la reconstrucţie
Sursa foto: hepta

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, crede că Ucraina va resimţi efectele războiului cu Rusia un secol, comparând situaţia cu eforturile germane de după al II-lea Război Mondial, dar liderul de la Berlin a reiterat că Occidentul va ajuta la acţiunile de reconstrucţie.

"Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele căzute în al II-lea Război Mondial încă sunt descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă. Ucrana va trebui să se pregătească să lupte timp de 100 de ani cu efecetele acestui război", a afirmat Olaf Scholz, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Ştim că războaiele de acest fel au consecinţe îndelungate, toate bombele lansate în această perioadă rămân acolo mult timp", a subliniat Olaf Scholz.

Cancelarul Germaniei a reiterat că Occidentul va ajuta la reconstrucţia Ucrainei post-conflict. "Va trebui să lucrăm împreună la reconstrucţia Ucrainei", a subliniat Olaf Scholz.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz