x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz și Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

Scholz și Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

12 Mar 2022   •   16:37
Scholz și Macron au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german, Olaf Scholz, și președintele francez, Emmanuel Macron, l-au îndemnat pe președintele rus, Vladimir Putin, să ceară o încetare imediată a focului în Ucraina, în timpul unei convorbiri telefonice de 75 de minute care a avut loc sâmbătă, scrie Reuters.

Macron și Scholz au făcut apel, de asemenea, la Putin să "se îndrepte spre o soluție diplomatică a conflictului", potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Acesta a declarat că discuția a făcut parte din eforturile internaționale în curs de desfășurare pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părți au convenit să nu dezvăluie alte detalii ale discuțiilor, a adăugat el.

Scholz a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de convorbirea cu Putin despre "evaluarea sa asupra situației actuale" și "au convenit să rămână în contact strâns", potrivit purtătorului de cuvânt.

Potrivit Kremlinului, citat de Reuters, Putin i-a informat pe Macron și pe Scholz despre stadiul negocierilor dintre Moscova și Kiev și a răspuns la preocupările acestora cu privire la situația umanitară din Ucraina.

Nici Kremlinul nu a detaliat comentariile lui Putin despre stadiul negocierilor, după 17 zile de război.

Vineri, Putin a declarat că au avut loc "anumite schimbări pozitive" în cadrul negocierilor care au avut loc în Belarus, dar nu a oferit detalii.

În declarația Kremlinului se spune că Macron și Scholz au întrebat despre situația umanitară care decurge din ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială în Ucraina, iar Putin a răspuns cu acuzații de încălcare a drepturilor omului de către forțele ucrainene. Președintele rus nu a oferit dovezi în sprijinul acestor acuzații.

Cei trei lideri au convenit să mențină legătura, a precizat Kremlinul.

(sursa: Mediafax)

 

 

 

×
Subiecte în articol: convorbire cu putin