x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schröder, somer - La munca in Rusia

Schröder, somer - La munca in Rusia

de Camelia Muntean    |    13 Oct 2005   •   00:00
Schröder, somer - La munca in Rusia

Cancelarul german Gerhard Schröder a anuntat ca nu va avea nici o functie in viitorul guvern, lasand sa se inteleaga ca in planurile sale de viitor nu mai intra politica. Presa rusa sustine ca el ar lucra, in viitor, pentru o companie ruseasca.

Cancelarul german in exercitiu, Gerhard Schröder, aflat la putere din 1998, a confirmat public, marti seara, pentru prima oara, ca nu va face parte din viitorul guvern de coalitie condus de rivala sa conservatoare, Angela Merkel. Intrebat de membri ai conducerii SPD in legatura cu eventualul sau rol in noul guvern, Schröder a raspuns ca acest lucru "nu face parte" dintre proiectele sale. "Cariera mea va lua o alta directie", declarase el, fara a face alte comentarii.

O SLUJBA. Cancelarul pare ca isi cauta de lucru, si nu in tara, ci pe la prieteni. Multi analisti caracterizeaza actuala vizita a lui Schröder in Rusia drept "stranie". Ambasada Germaniei in Rusia a refuzat sa faca insa comentarii in legatura cu sosirea cancelarului la Sankt Petersburg, la 7 octombrie, precizand doar faptul ca acesta s-a dus doar sa-l felicite pe prietenul sau Putin de ziua lui de nastere. Aleksandr Rar, directorul Programelor Rusiei si tarilor membre ale CSI din Consiliul german pentru politica externa, a remarcat intr-un interviu acordat publicatiei Nezavisimaia Gazeta ca s-au facut auzite presupuneri potrivit carora Schröder ar putea deveni consilier in cadrul unei companii rusesti.

×
Subiecte în articol: externe schrã