x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schumacher a “zburat” 10 metri, în momentul căzăturii. Noi elemente ale anchetei, date publicităţii

Schumacher a “zburat” 10 metri, în momentul căzăturii. Noi elemente ale anchetei, date publicităţii

de Istvan Deak    |    18 Feb 2014   •   20:00
Schumacher a “zburat” 10 metri, în momentul căzăturii. Noi elemente ale anchetei, date publicităţii

Ancheta privind accidentul la schi suferit de multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, a fost clasată fără urmări. Dar noi detalii privind circumstanţele în care s-a petrecut accidentul au fost dezvăluite, scrie 7sur7.be.
Un comunicat al Ministerului public francez a adus noi precizări privind accidentul lui Schumacher de la 29 decembrie trecut. Potrivit acestui raport, fostul campion ar fi “zburat” peste 10 metri (10,4, mai precis) în timpul căzăturii. Cotidianul german Bild precizează, de asemenea, că Schumacher se afla la 4,5 metri de pista balizată în momentul accidentului.
Pe de altă parte, zvonul din ce în ce mai insistent care a circulat zilele acestea nu a putut fi confirmat: cel care afirmă că de vină pentru tragedie ar fi, de fapt, camera video GoPro montată pe casca de protecţie a sportivului. Aceasta ar fi fragilizat rezistenţa căştii şi prin urmare a agravat rănirea sportivului, a cărui cască de protecţie a cedat, rupându-se în două. Raportul privind accidentul explică faptul că Schumi s-a lovit cu partea dreaptă a capului de o stâncă. Or camera de tip GoPro se afla la mijlocul căştii, scrie 7sur7.be.

Ce se ştia până acum
Michael Schumacher s-a lovit puternic de o stâncă în timp ce schia într-un sector situat între două piste balizate în staţiunea franceză Meribel. Camera GoPro care era fixată pe casca lui Schumacher a filmat căderea. Este vorba despre un film de două minute, dinaintea accidentului. Casca s-a rupt în două.
Procurorul din Albertville, însărcinat cu ancheta privind cauzele şi circumstanţele în care s-a produs accidentul a eliminat orice responsabilitate a staţiunii, normele de balizaj fiind respectate.
Ancheta a eliminat şi orice vină a firmei care a închiriat echipamentul de schi pe care îl utiliza Schumacher.
Michael Schumacher a decis să schieze în afara pistei, reaminteşte  Le Soir.

Elementele noi
Stânca la originea căderii lui Schumacher şi cea de care acesta s-a lovit cu capul sunt la distanţă de 10,40 de metri una de cealaltă, nu la 3,50 de metri, cum s-a anunţat iniţial în cadrul conferinţei de presă de la 8 ianuarie. Cele două stânci sunt situate la 4,5 metri de limita pistei roşii Chamois, pe unde schia sportivul. Procurorul vorbea în conferinţa de presă de la 8 ianuarie despre o distanţă de 8 metri de pistă.

Ce va face familia lui Schumacher?
Clasarea anchetei nu este o surpriză, dar această decizie a Parchetului nu împiedică familia Schumacher să lanseze eventuale acţiuni în civil. Purtătoarea de cuvânt a familiei, Sabine Kehm, a declarat că nu era la curent cu clasarea cazului, adăugând că nu doreşte să facă niciun comentariu pe marginea acestei informaţii, scrie Le Soir.
În vârstă de 45 de ani şi într-o formă fizică impecabilă, pilotul german, spitalizat la secţia de terapie intensivă a spitalului universitar CHU Grenoble, se află de la 30 ianuarie în faza trezirii progresive din coma artificială în care este cufundat din 29 decembrie, ziua accidentului.


×