x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soartă sau întâmplare? Schumacher şi-a pierdut brăţara aducătoare de noroc

Soartă sau întâmplare? Schumacher şi-a pierdut brăţara aducătoare de noroc

de Istvan Deak    |    19 Ian 2014   •   16:55
Soartă sau întâmplare? Schumacher şi-a pierdut brăţara aducătoare de noroc
Soartă sau întâmplare? Brăţara-fetiş, recuperată de pe pârtia de la Meribel, de la locul accidentului
Michael Schumacher, spitalizat de la 29 decembrie, după un stupid, dar grav accident la schi, în staţiunea franceză Meribel, nu mai avea brăţara aducătoare de noroc la încheietura mâinii, după accident.
Lovitură a destinului sau simplă întâmplare? În momentul accidentului, Michael Schumacher şi-a pierdut “Shamballa”, brăţara tibetană aducătoare de noroc de care nu se despărţea niciodată, relatează presa germană.

Un superstiţios
Schumi, aşa cum era e alintat de apropiaţi, era un superstiţios. Această brăţară de origine tibetană, adoptată de staruri, precum Leonardo Dicaprio, nu-l părăsea niciodată pe multiplul campion.
Soţia campionului, Corinna, care i-a oferit bijuteria, ar fi făcut totul, după accident, pentru a găsi port-bonheur-ul. Ambulanţa şi elicopterul care l-au transportat pe rănit, precum şi locul în care acesta a fost găsit prăbuşit la pământ, lovit la cap, în urma căzăturii, au fost luate la puricat pentru găsirea brăţării, dar fără succes.

După îndelungi căutări
În cele din urmă, la solicitarea prefectului, toţi angajaţii care întreţin pistele de la Meribel au fost rugaţi să încerce să găsească bijuteria cu o semnificaţie aparte. Căutând prin zăpadă, în cele din urmă aceştia au găsit “Shamballa” la locul accidentului.
Acum tot ce se poate spera este ca această brăţară regăsită să-l poată ajuta pe Michael Schumacher, care este de atunci în comă artificială, să-şi revină. Zvonuri din ce în ce mai îngrijorătoare circulă în prezent, difuzate de presa germană şi preluate de cea internaţională, în legătură cu starea sănătăţii campionului, care ar putea să nu-şi mai revină niciodată din comă. Temeri pe care a încercat să le îndepărteze ataşatul de presă al familiei, Sabine Kehm, care a dat asigurări, vineri, că este vorba despre speculaţii fără nicio bază.

În stare “stabilă”
Ea s-a mulţumit să declare că starea sănătăţii lui Schumi este “stabilă”. De altfel, potrivit RTL.be, acestea sunt primele veşti despre sănătatea lui de la 6 ianuarie până în prezent. “Familia lui Michael are deplină încredere în echipa medicală şi este foarte mulţumită de activitatea sa”, a adăugat Sabine Kehm în comunicat. “Toate informaţiile privind starea de sănătate a lui Michael care nu provin nici de la medicii săi, nici de la management trebuie să fie considerate drept pure speculaţii”, a mai afirmat aceasta, repetând precedentele avertismente adresate presei.
Întrebată în legătură cu faptul că acest comunicat nu mai evocă starea “critică”, aşa cum a fost cazul până acum, Sabine Kehm a răspuns că nu are nimic de adăugat.

Ancheta se prelungeşte
Potrivit primelor elemente ale anchetei judiciare privind cauzele şi circumstanţele în care s-a produs accidentul, făcute publice la 8 ianuarie de parchetul din Albertville, Michael Schumacher, cunoscut ca fiind un foarte bun schior, ar fi ales de bunăvoie să schieze în afara pistei, justiţia respingând orice responsabilitate exterioară în plan penal în acest stadiu.
Surse ale tabloidului german Bild am Sonntag afirmă că ancheta procurorilor va mai dura încă două săptămâni şi că aceştia aşteaptă încă a doua înregistrare video din partea unui turist care susţine că a filmat momentul accidentului. Acesta nu s-a prezentat nici până acum cu înregistrarea, deşi declarase pentru Der Spiegel că o va face.
Familia lui Schumacher nu a depus până în prezent nicio plângere în cazul accidentului, nici împotriva staţiunii Meribel, nici împotriva producătorului căştii sale de schi, care s-a spart în două în momentul impactului capului schiorului cu o stâncă. Schiurile şi casca lui Schumi vor fi supuse unei expertize tehnice, a stabilit justiţia franceză.

×