x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schwarzenegger îşi încheie mandatul de guvernator al Californiei

Schwarzenegger îşi încheie mandatul de guvernator al Californiei

03 Ian 2011   •   13:14
Schwarzenegger îşi încheie mandatul de guvernator al Californiei
Sursa foto: /Reuters

Arnold Schwarzenegger  îşi încheie astăzi mandatul de guvernator al Californiei, fără să fi dezvăluit ce proiecte de viitor are, după şapte ani la conducerea celui mai populat şi mai bogat stat din Statele Unite. Democratul Jerry Brown este cel care-i va urma în funcţie fostului Mister Univers, acesta din urmă alegând să nu mai candideze la ultimele alegeri.

"Există mai multe opţiuni: să fac filme, să scriu cărţi", declara guvernatorul în vârstă de 63 de ani, în cadrul unei recente vizite oficiale la Moscova.

Arnold Schwarzenegger, supranumit Arnie sau Governator, după filmul Terminator, care i-a adus celebritatea la Hollywood, preciza că va continua să se concentreze asupra responsabilităţilor sale politice, până la finalul mandatului.

Deşi a impresionat prin transformarea sa în "republican liberal" apărător al mediului înconjurător, care i-a adus realegerea în 2006, cota sa de popularitate a avut de suferit, în ultimii ani, din cauza ghinionului Californiei, un stat puternic afectat de criza economică.

Dar numeroşi analişti speculează asupra continuării carierei sale politice. Unii vorbesc despre un post în Congres, la Washington, alţii despre o funcţie în cadrul administraţiei Obama, în legătură cu mediul, relatează AFP, citată de Mediafax.

Un lucru este sigur: el nu se va putea angaja în cursa pentru Casa Albă, contra lui Barack Obama, în 2012, pentru că funcţia supremă este rezervată persoanelor născute în Statele Unite. Schwarzenegger s-a născut într-un mic oraş lângă Graz, în Austria.

În 1968, pe când avea 21 de ani, Arnold Schwarzenegger debarca în Statele Unite, fără un ban în buzunar, având în CV doar câteva premii de culturism.

După ce obţine o diplomă în comerţ, devine milionar câştigând titlul de Mister Univers şi se îndreaptă către o carieră în cinema, unde se impune prin rolul din filmul Conan Barbarul (1982), iar ulterior prin rolul din Conan Distrugătorul (1984).

Dar rolul din filmul Terminator este cel care-i va aduce gloria, cu faimoasa frază, care a intrat în cultura populară, "I'll be back".

×