x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sclavie modernă în Marea Britanie: 24 de oameni sechestraţi, obligaţi să muncească în condiţii inumane 12 ore zilnic, şase zile pe săptămână

Sclavie modernă în Marea Britanie: 24 de oameni sechestraţi, obligaţi să muncească în condiţii inumane 12 ore zilnic, şase zile pe săptămână

12 Sep 2011   •   15:19
Sclavie modernă în Marea Britanie: 24 de oameni sechestraţi, obligaţi să muncească în condiţii inumane 12 ore zilnic, şase zile pe săptămână

Politia britanica a salvat 24 de persoane dintr-o tabara de nomazi din regiunea britanica Bedfordshire, printre cei sechestrati afland-se si doi romani. Conform Daily Mail, noua persoane, printre care si un roman, a refuzat asistenta medicala, dar si colaborarea cu politia, astfel ca in custodia oficialitatilor au ramas doar opt britanici, trei polonezi, un leton, un lituanian, un rus si un roman.

Varsta sclavilor moderni era cuprinsa intre 17 si 57 de ani, cel mai varstnic dintre acestia fiind sechestrat inca din 1996. Victimele erau racolate din cantine sociale, adaposturi si centre de ajutor social, fiind ademenite cu salarii zilnice de 80 de lire sterline si cazare si masa gratuite.

Odata ajunsi in tabara asemuita de presa britanica unui lagar de concentrare nazist, oamenii erau rasi in cap. Conform ofiterilor britanici, barbatii, care au fost gasiti traind inghesuiti in caravane murdare, in baraci si chiar boxe pentru cai, erau acoperiti cu propriile excremente.

Sclavii erau treziti dimineata la ora 5.00, imbarcati in masini si trimisi in locatiile in care “stapanii' gaseau contracte consistente, in special in cariere de piatra si la pavari de sosele. Ei nu vedeau niciun ban din incasarile zilnice, iar orice protest era pedepsit cu batai crunte.

Politia, care fila de cateva luni tabara de sclavi, a actionat duminica dimineata, in singura zi a saptamanii in care sclavii nu erau fortati sa mearga sa munceasca. Au fost arestate cinci persoane, patru barbati si o femeie, despre care editia electronica a Daily Mail scrie ca erau membri ai aceleiasi familii.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie daily mail sclavie