x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şcoala de exorciste. Un reverend american pregăteşte eleve adolescente pentru lupta cu diavolul

Şcoala de exorciste. Un reverend american pregăteşte eleve adolescente pentru lupta cu diavolul

11 Aug 2011   •   14:57
Şcoala de exorciste. Un reverend american pregăteşte eleve adolescente pentru lupta cu diavolul

Reverendul american Bob Larson, din Phoenix, Arizona, si-a deschis o scoala de exorcism in care elevi de toate varstele sunt invatati sa alunge demonii din oamenii posedati. Desi printre elevii reverendului se numara si persoane de 70 de ani, “trupa de soc' a scolii de exorcism consta in cateva adolescente care sunt si cele mai solicitate.

“Puteti sa ne considerati drept o franciza de exorcisti. Biserica nu mai face fata cererii. Avem peste 100 de echipe in toata lumea, insa cazurile de posesie demonica au scapat de sub control. Telefoanele noastre suna in continuu. Primim si 1.000 de cereri de exorcizare pe luna. Am calatorit in tari ca Africa (sic!), Ucraina, Anglia sau Australia pentru a ne oferi serviciile', povesteste reverednul pentru Mail Online.

Printre adolescentele care se ocupa cu alungarea demonilor din oamenii posedati se numara si fiica reverendului, Brynne, de 19 ani. Prietenele si colegele ei sunt Melanie Massih, de 16 ani si sora acesteia, Christina, de 15 ani. Cele trei se comporta ca orice alte adolescente, in timpul liber, insa au o regula sfanta – nu se uita la televizor.

“Cred ca filmele precum Harry Potter sau Twilight nu fac decat sa instige la rau. Anuleaza orice fel de morala si nu servesc decat ca unelte pentru diavol', spune Brynne. “Nu ma uit deloc la televizor, prefer sa ma lupt cu diavolul', adauga aceasta.

In timpul cursurilor, reverendul Larson le aminteste elevilor despre semnele dupa care deosebesti un om posedat. “A vorbi intr-o limba pe care acea persoana nu a auzit-o niciodata, a avea o aversiune violenta fata de Dumnezeu, de cruce si de aghiasma'.

Tess, o absolventa a cursurilor de exorcism, le invata acum pe celelalte eleve cum se scot demonii din om.

“Exorcismul consta in doua parti', explica aceasta. Prima ar fi diagnosticarea blestemului care a permis demonului sa posede persoana. Astfel, exorcistul citeste lista blestemelor frecvente de pe o lista.

“Moarte, cancer, crima', striga elevele in timpul repetitiilor.

“Cand ai stabilit diagnosticul corect, persoana posedata fie devine palida, fie plange', spune Tess.

Partea a doua a exorcismului consta in rugaciuni la capataiul persoanei posedate si amenintari adresate demonilor. Pe langa exorcist, posedatul este abordat si cu ajutorul a doi barbati in putere, pentru a-l tinuti de pat in timpul procedeului, explica Brynne.

“Poate fi periculos. Am exorcizat barbati de 150 de kilograme si doi metri'.

In timpul ritualului, ochii posedatului ies din orbite, vocea se transforma in marait, iar injuraturile sunt la ordinea zilei, povestesc exorcistele.

“Se intampla des sa fim scuipate, injurate. Am avut de-a face si cu un jet de voma', povesteste Brynne.

Reverendul Larson a exorcizat si el o multime de posedati.

“Saptamana trecuta, am lucrat cu un barbat din Uruguay, care a fost abuzat in copilarie de o mama rea. Avea cuvantul “cerdo' tatuat pe brat, ceea ce inseamna “porc'. Era posedat de un demon violent al crimei. A fost o lupta dramatica, dar am scos demonul porc din el', povesteste reverendul.

Teoretic, exorcizarile se fac gratuit, insa scoala reverendului Larson accepta donatii din partea credinciosilor. “Uneori, cand suntem chemati la o exorcizare de urgenta in afara orasului sau a tarii, cheltuim si cate 3.000 – 4.000 de dolari', explica acesta.

×